Biotop zwemvijver

Wilt u uw tuin omtoveren tot een paradijs waarin u in harmonie met de natuur van uw welverdiende rust kunt genieten? In een Biotop zwemvijver neemt u elke dag een frisse duik in schoon en kraakhelder water! Het geheel ziet eruit als een vijver zoals u die in de bergen of in het bos zou kunnen aantreffen. De zwemzone wordt op een subtiele manier gescheiden van de zogenaamde regeneratiezone. Dit is het gedeelte waar het water gefilterd wordt met behulp van zorgvuldig geselecteerde waterplanten en grind dat zuiverende micro-organismen bevat. Het zwemwater in de Biotop zwemvijver blijft schoon zonder dat er chloor en andere chemicaliën aan te pas komen. Als uw voorkeur uitgaat naar een strak en minimalistisch ingerichte tuin, kunt u bij Weijer Eco-zwemmen ook terecht voor een natuurzwembad. Wij maken elk ontwerp voor u op maat!

Biotop zwemvijver voordelen

Afgezien van de natuurlijke uitstraling heeft een Biotop zwemvijver veel voordelen. Het gebruik van chloor om het water te zuiveren is bijvoorbeeld niet langer nodig. Hiermee voorkomt u irritatie aan uw ogen, huid en de luchtwegen. Verder is het zwemvijver onderhoud echt minimaal in vergelijking met een chloorzwembad. De zuivering vindt plaats met behulp van een natuurlijk ecosysteem, dat zijn werk blijft doen zolang het evenwicht niet wordt verstoort. In de praktijk komt het erop neer dat u behalve het jaarlijks snoeien en een keer in de drie jaar verwijderen van slib op de bodem geen omkijken heeft naar uw Biotop zwemvijver. Omdat voor het onderhoud kennis van ecosystemen vereist is, neemt Weijer Eco-zwemmend deze taak op zich. Daarnaast heeft de Biotop zwemvijver andere voordelen zoals het lage energieverbruik en een minimum aan dure en milieubelastende techniek.

Biotop zwemvijver bij Weijer Eco-Zwemmen

U kunt de natuurlijke zwemvijver compleet volgens uw dromen vormgeven door een Biotop zwemvijver door Weijer Eco-zwemmen te laten installeren. Als u online of telefonisch contact opneemt, maken wij een afspraak voor een bezoek aan huis of op locatie. Wij bespreken uw wensen en denken met u mee over het ontwerp en de realisatie. Ook nemen wij alvast een monster van uw kraan- of bronwater, zodat wij het filter optimaal op uw situatie kunnen afstellen. Als u een duidelijk beeld heeft van het eindresultaat en de kosten, wordt uw Biotop zwemvijver bij Weijer Eco-zwemmen op maat gemaakt. Wij verwerken het biofilter in de regeneratiezone of onder een vlonder. Zo creëert u uw eigen stukje natuur in de tuin!

ecologische-zwemvijver

 

ecologische zwemvijver

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer neem contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.