Ecologische zwemvijver

De charme van zwemmen in de natuur ligt binnen handbereik als u een ecologische zwemvijver aanlegt. Dit is een zwembad dat door de natuurlijke afwerking optisch helemaal opgaat in de vijver. Het zwemgedeelte is door een natuurlijke stenen rand afgescheiden van een filterzone die het water zuiver en kraakhelder maakt. Een complex ecosysteem van waterplanten en speciaal grind met micro-organismen houdt het zwemwater schoon zonder dat chloor en andere chemicaliën als toevoeging nodig zijn. Met het water van een ecologische zwemvijver voorkomt u zo irritaties aan huid, ogen en luchtwegen.

Ecologische zwemvijver aanleggen

Alle wensen zijn bespreekbaar als u een ecologische zwemvijver laat aanleggen door Weijer Eco-zwemmen. Voor wij met onze werkzaamheden beginnen, gaan wij met u in gesprek over uw wensen en de vormgeving van de vijver. Ook nemen wij een monster van uw kraanwater. Dit laten wij in een speciaal laboratorium op de samenstelling onderzoeken, zodat wij de filtering op uw locatie kunnen afstemmen. Als wij voor u een ecologische zwemvijver aanleggen, is het mogelijk om te kiezen voor extra accessoires zoals:

  • Een trap van diverse materialen zoals steen of rvs
  • Onderwater verlichting Waterval en stapstenen
  • Tegenstroom installaties
  • Zwembadrobot

Wij zijn ook experts op het gebied van tuinonderhoud en hebben oog voor de plaats van de natuurlijke zwemvijver in het geheel van uw tuin.

Ecologische zwemvijver prijs

Weijer Eco-zwemmen maakt op de offerte voor uw ecologische zwemvijver de prijs helder en inzichtelijk. Niet alleen de omvang en diepte van het zwemgedeelte beïnvloeden de kosten. Ook uw persoonlijke keuzes voor extra comfortverhogende accessoires voor de ecologische zwemvijver bepalen de prijs. Wij kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk een voorgemonteerde warmtepomp met voorfilter in het filtersysteem integreren. Wilt u ook in het donker en schemer zwemmen, dan kunt u eventueel kiezen voor een zwemvijver met sfeervolle onderwaterverlichting.

Ecologische zwemvijver onderhoud

In vergelijking met een zwembad met chloor heeft een ecologische zwemvijver veel minder onderhoud nodig. De meeste zwemvijver kosten besteedt u aan de aanleg. De vijverplanten hebben alleen de een jaarlijkse snoeibeurt nodig die Eco-zwemmen voor u verzorgt. Daarnaast dient eens in de drie jaar de verzamelde sliblaag verwijderd te worden. Naast de installatie van uw ecologische zwemvijver is het onderhoud een specialistische klus. Het filtersysteem is een complex ecologisch systeem dat in balans blijft zolang u de natuur haar werk laat doen. Als u ons inschakelt, zorgen wij ervoor dat het hele systeem in evenwicht blijft. Dan is verder onderhoud niet nodig!

ecologische-zwemvijver

 

ecologische zwemvijver

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend  met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.
 

neem contact op