Hoe een zwemvijver verwarmen?

Het plaatsen van een warmtepomp is een goede manier om een zwemvijver te verwarmen. Hiermee kan de watertemperatuur opgewarmd worden tot temperaturen tot zo’n 28 graden Celsius. De warmtepomp is voorzien van een voorfilter dat grote vervuilingen tegenhoudt. De moderne elektrische uitvoeringen hebben een zeer laag energieverbruik, zodat de uitstoot van CO2 tot een minimum wordt beperkt. Bij watertemperaturen die hoger zijn dan 28 graden neemt het zuurstofgehalte in het water af en kunnen waterplanten minder CO2 in zuurstof omzetten. Als u wilt uitzoeken hoe u uw zwemvijver wilt verwarmen is het belangrijk dat u daar rekening mee houdt. Weijer Eco-zwemmen kan voor u een zwemvijver of natuurzwembad met warmte-installatie aanleggen. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Op welke manieren kun je een zwemvijver verwarmen?

Er zijn verschillende manieren om een zwemvijver te verwarmen: langs natuurlijke weg door de zon, middels het plaatsen van een roldek of door de installatie van een warmtepomp. Als u uw natuurlijke zwemvijver op een zonnige zijde van uw tuin aanlegt, is verwarming tijdens zomerse maanden vaak niet eens nodig. Dit hangt echter wel af van de diepte van uw vijver. Over het algemeen geldt: hoe dieper het water, hoe trager de opwarming. Een roldek helpt bij het verwarmen van het water door de afkoeling van het water tegen te gaan. Het dek wordt over het oppervlak geplaatst, zodat de al aanwezige warmte kan worden vastgehouden. Tot slot kan de installatie van een warmtepomp uitkomst bieden. Deze heeft een laag energieverbruik en kan indien gewenst ook op zonnecollectoren worden aangesloten. Weijer Eco-zwemmen is de specialist die u graag vrijblijvend informeert over de verschillende manieren om een zwemvijver te verwarmen. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek!

 

 

 

 

 

 

 

 

zwemvijver aanleggen

zwemvijver aanleggen

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.


neem contact op