Hoe zwemvijver aanleggen?

Het is belangrijk om rekening te houden met toekomstig onderhoud als u een plan maakt hoe u uw zwemvijver gaat aanleggen. Er worden voor dit type zwembad namelijk geen chloor of andere chemicaliën gebruikt. Het water wordt compleet natuurlijk gezuiverd met een biologisch filter op basis van een ecosysteem. Als de zwemvijver eenmaal is aangelegd doet de natuur haar werk en is er nauwelijks nog onderhoud nodig. Een zwemvijver van Biotop bestaat uit 2 vaste componenten:

  • Zwemzone
  • Regeneratiezone met biofilter en waterplanten

De regeneratiezone zorgt voor de biologische filtering en staat in verbinding met de zwemzone. Als u zich afvraagt hoe u een zwemvijver gaat aanleggen, kunt u ook een monoblock zwembad overwegen. Dit lijkt op een zwembad, waarbij de regeneratiezone aan het zicht wordt onttrokken. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag!

Zelf een zwemvijver aanleggen of laten aanleggen?

De vraag of u beter zelf een zwemvijver kunt aanleggen of laten aanleggen is niet eenvoudig te beantwoorden. Maak vooral voor uzelf de afweging of de moeite voor het zelf aanleggen opweegt tegen de verwachte kostenbesparingen. Er is namelijk veel voorbereidend werk nodig om een zwemvijver zelf aan te leggen en er kan daarbij eenvoudig iets misgaan. Veel mensen die zelf hun eigen zwemvijver ontwerpen, dekken de bodem af met bijvoorbeeld folie. Het nadeel van dit soort materialen is dat deze kunnen scheuren. Als er te veel aarde in de vijver komt, wordt het biologische filterproces verstoord en bent u terug bij af. Een bodem op basis van speciaal beton is duurzamer, maar is minder makkelijk zelf aan te leggen. De vraag of u beter zelf een zwemvijver kunt aanleggen of laten aanleggen hangt ook samen met het aantal accessoires dat u wenst. Watervallen en stapstenen, verwarming of een roldek zijn bijvoorbeeld mooie aanvullingen op uw zwemvijver. Bedenk echter wel dat hoe meer techniek u toevoegt, hoe complexer de installatie. Tot slot is het verstandig om de rekening te houden met het eco-systeem dat voor de filtering zorgt. Ecosystemen zitten complex in elkaar en kunnen gemakkelijk uit balans raken als hiervoor geen goede basis is gelegd. Twijfelt u nog steeds: Zelf een zwemvijver aanleggen of laten aanleggen? Wij beantwoorden graag uw vragen!

Wat voor zwemvijver aan laten leggen?

Zaken als uw persoonlijke wensen, de beschikbare ruimte en de gewenste diepte kunnen allemaal meespelen bij wat voor zwemvijver u aan wilt laten leggen. De zwemvijver heeft een natuurlijke uitstraling en kan op een harmonieuze wijze in uw tuin worden geïntegreerd. Spreekt een weelderige tuin met veel groen u aan? Dan hebben grote partijen waterplanten het beste effect. Wilt u in gedachten wegdromen bij een meer in de bergen? Dan is het gebruik van veel stenen elementen aan te raden. Wellicht is het dan beter om het aantal waterplanten te beperken. Zo kunt u ervoor kiezen om de regeneratiezone weg te werken onder een vlonder of een natuurstenen ondergrond. Dit is ook een goede optie als u kiest voor de klassieke uitstraling van een zwembad bij een modern terras. Bij Weijer Eco-zwemmen zijn alle opties bespreekbaar als u weet wat voor zwemvijver u aan wilt laten leggen! Maak vrijblijvend een afspraak en wij komen bij u langs. Samen met u trekken we een plan, zodat uw droomtuin of droomterras een stukje dichterbij komt!

 

 

hoe zwemvijver aanleggen

zwemvijver aanleggen

hoe zwemvijver aanleggen

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.

neem contact op