Wat is een zwemvijver?

Veel van onze klanten leggen ons de vraag voor wat een zwemvijver is. De meeste eenvoudige definitie is: een zwemvijver is een kunstmatig aangelegde vijver met de uitstraling van een natuurlijke vijver in de natuur waarbij het zwemwater langs natuurlijke weg wordt gefilterd. Een natuurlijke zwemvijver gaat op harmonieuze wijze op in de omringende natuur van uw tuin. Naast de zwemzone wordt er een speciale regeneratiezone aangelegd met waterplanten en speciaal grind met micro-organismen. Eigenlijk kunnen we een zwemvijver het beste definiëren als een gesloten ecosysteem waarin u kunt zwemmen. Dankzij verschillende filterings- en zuiveringsmechanismen van Biotop zwemt u altijd in kraakhelder water. Doordat de natuur haar gang gaat en het water zelf zuivert is het onderhoud van een zwemvijver minimaal.

Hoe werkt een zwemvijver?

De werking van een zwemvijver is gebaseerd op waterplanten en micro-organismen die het water zuiveren. Doordat de verschillende zones worden gescheiden is het wel belangrijk dat het water kan doorstromen. Een zwemvijver bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De zwemzone
  • De regeneratiezone met zuiverende waterplanten en grind met micro-organismen

Weijer Eco-zwemmen begint pas met de aanleg van uw zwemvijver als uw wensen helder zijn. In een persoonlijk gesprek leggen wij u uit hoe een zwemvijver werkt en maken wij samen met u het ontwerp!

Wat is het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver?

Het is eenvoudig uit te leggen wat het verschil is tussen een zwembad en een zwemvijver. Bij een doorsnee zwembad worden chloor en andere chemicaliën gebruikt. Deze chemische stoffen raken na verloop van tijd uitgewerkt en moeten regelmatig worden ververst. Een zwemvijver gebruikt een ecosysteem van Biotop om het water te zuiveren. Verontreinigingen in het water worden door waterplanten en micro-organismen als voedingsstoffen gebruikt en verdwijnen zo op natuurlijke wijze. Bij een zwemvijver van Weijer Eco-zwemmen wordt ook het fosfaat uit het water gefilterd met een speciaal filter. Hierbij raken algen hun belangrijkste voedingsstof kwijt en blijft het zwemwater helder. U kunt ook kiezen voor een natuurzwembad. Dit is een normaal zwembad met biologische filters die onder een vlonder stijlvol worden weggewerkt. Wilt u meer weten of het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver? Dan beantwoorden wij graag uw vragen!

 

 

wat is een zwemvijver

 

wat is een zwemvijver

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.

neem contact op