Wat kost een zwemvijver?

Uw specifieke wensen bepalen in grote mate wat een zwemvijver kost. Als u wilt genieten van een vergelijkbare oppervlakte als bij een regulier zwembad, zijn de kosten in de meeste gevallen lager. Dat komt doordat er geen speciale installaties hoeven te worden geplaatst die zorgen voor de juiste chloorconcentratie in het water. Daarnaast heeft een natuurlijke zwemvijver veel minder onderhoud nodig. Het zwemwater wordt langs biologische weg gefilterd door het eco systeem van Biotop. Weijer Eco-zwemmen installeert voor u een gesloten ecosysteem met waterplanten, grind met micro-organismen en een fosfaat filter. Zo krijgen algen geen kans om het water te vertroebelen. Wij zijn officieel partner van Biotop en kunnen daardoor de kosten laag houden.

Wat kost het aanleggen van een zwemvijver?

De vraag wat het aanleggen van een zwemvijver kost is voor een groot deel afhankelijk van het oppervlak en de gewenste diepte. Daarnaast hangt de prijs ook af van de logistiek. Als uw tuin moeilijk bereikbaar is voor bijvoorbeeld graafmachines, zal het aanleggen van uw zwemvijver langer duren en daardoor ook meer kosten met zich meebrengen. Ook de luxe van de afwerking van uw zwemvijver of natuurzwembad speelt een grote rol. Voor wij met onze werkzaamheden beginnen gaan we met u in gesprek, zodat u van tevoren helder krijg voorgerekend wat het aanleggen van een zwemvijver kost.

Wat kosten zwemvijver accessoires?

De kosten voor zwemvijver accessoires zijn het laagst als u deze direct met uw zwemvijver laat aanleggen. Met zonnecollectoren verdient u een gedeelte van de investeringen terug door de energie die u hiermee bespaart. Als u een verwarmingssysteem laat plaatsen is een roldek een goede oplossing om met minder energie uw vijver te laten verwarmen. De vraag wat zwemvijver accessoires kosten hangt verder af van uw overige wensen zoals:

  • Een roestvrijstalen ladder
  • Een roestvrijstalen trap
  • Onderwaterverlichting
  • Watervallen en stapstenen
  • Tegenstroominstallaties

Onze accessoires zijn zowel te gebruiken bij de zwemvijver als bij het natuurzwembad of een tussenvorm van beide. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

 

 

ecologische-zwemvijver

 

ecologische zwemvijver

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.

neem contact op