Zwemvijver aanleggen

Wilt u zich één voelen met de natuur als u een frisse duik neemt in uw achtertuin? Een zwemvijver aanleggen is het milieuvriendelijke alternatief voor het plaatsen van een gewoon zwembad. Het grote voordeel is dat het water kraakhelder blijft zonder dat er chloor of andere chemicaliën aan te pas komen. Door gebruik te maken van een biofilter en speciaal grind met zuiverende micro-organismen creëert u een gezond zwemklimaat. Als u een zwemvijver wilt aanleggen wordt er ook een speciale regeneratiezone gecreëerd. Dit is een speciaal bassin met onderwaterplanten. De planten halen de voedingsstoffen van algen uit de zwemvijver en voegen zuurstof toe aan het water. Door een zwemvijver aan te leggen bespaart u op het onderhoud, want de natuur doet met een ingenieus ecosysteem van Biotop gewoon haar werk!

Zwemvijver aanleggen stap voor stap

Als u door Weijer Eco-zwemmen een zwemvijver laat aanleggen, werken wij stap voor stap. We beginnen het hele proces met een persoonlijk gesprek. Zo bespreken wij uw wensen en kijken we samen met u naar de mogelijkheden om die te realiseren. Wilt u voortaan in een zwembad zonder chloor zwemmen? Dan beschikt u ook over de optie om uw huidige zwembad te laten ombouwen tot een natuurlijk zwembad. Nadat wij een beeld hebben van uw wensen, leggen wij een zone aan voor biologische filtratie die aan het zicht wordt onttrokken door een vlonder of een andere elegante oplossing. Ook creëren wij één of meerdere speciale regeneratiezones die wij voorzien van zuiverende waterplanten. Een zwemvijver aanleggen doen wij stap voor stap met het door u gewenste eindresultaat voor ogen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Zwemvijver aanleggen prijs

Als u besluit dat u een zwemvijver gaat aanleggen is de prijs bij Weijer Eco-zwemmen vooraf inzichtelijk. Belangrijke factoren die invloed hebben op de kosten zijn bijvoorbeeld:

  • De logistiek; is uw tuin goed bereikbaar voor de aanleg van de zwemvijver?
  • De omvang en diepte van uw zwemvijver of natuurzwembad
  • Eventuele accessoires zoals verwarming, watervallen, stapstenen of een trap
  • Wanneer u voor een natuurzwembad kiest, kan ook de vlonder voor extra kosten zorgen

Wilt u een zwemvijver aanleggen voor de prijs van een gewoon zwembad? Dat is zeker mogelijk! Wij hoeven namelijk geen dure installaties te plaatsen om het chloor te verversen of zout water te gebruiken dat in chloor wordt omgezet. Wat betreft het onderhoud kunt u er zeker van zijn dat u voordeliger uit bent. De natuur zuivert het water voor u!

Zwemvijver aanleggen bij Weijer Eco-zwemmen

Uw wensen en dromen staan centraal als u een zwemvijver laat aanleggen bij Weijer Eco-zwemmen. Een natuurzwembad heeft afgezien van het jaarlijks snoeien van de waterplanten heel weinig onderhoud nodig. Eens in de drie jaar dient het gevormde slib verwijderd te worden. Als u een zwemvijver laat aanleggen bij Weijer Eco-zwemmen voeren wij ook de onderhoudswerkzaamheden uit. Het water kan namelijk alleen langs natuurlijke weg worden gefilterd als het ecosysteem van Biotop in evenwicht blijft. Wij weten precies wat we moeten doen om uw zwemvijver in topconditie te houden.

 

zwemvijver aanleggen

zwemvijver aanleggen

zwemvijver aanleggen

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.

neem contact op