Zwemvijver onderhoud

Als u kiest voor een zwemvijver is het onderhoud vrijwel geheel het werk van de natuur. Onze zwemvijvers zijn opgedeeld in een zwemgedeelte en een speciale filterzone met waterplanten en micro-organismen die het zwemwater filteren. Het water stroomt vrij tussen beide zones, zodat het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. Een keer per jaar dienen de waterplanten te worden gesnoeid. Daarnaast is het nodig om eens in de drie jaar het verzamelde slib te verwijderen. Een zwemvijver vergt weinig onderhoud en doordat er geen chloor aan te pas komt voorkomt u met een zwemvijver irritatie aan huid, ogen en luchtwegen.

Zwemvijver onderhoud planten

De natuur gaat volledig haar gang met een zwemvijver. Het onderhoud wordt met planten en micro-organismen van Biotop automatisch geregeld. Zo houdt u uw zwemvijver schoon met uw eigen eco-systeem. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend. Het biologische filtersysteem met waterplanten en micro-organismen kan desgewenst volledig onder een vlonder worden weggewerkt. Zo creëert u een natuurlijk zwembad met het strakke uiterlijk van een modern en minimalistisch zwembad. Wilt u zich laten inspireren door de ongerepte natuur in de bergen? Dan is het ook mogelijk om op gebruik te maken van rotspartijen, watervallen of stapstenen. Maak voor zwemvijver onderhoud gebruik van planten en de kracht van de natuur en schep uw eigen zwemparadijs!

Zwemvijver onderhoud bij Weijer Eco-zwemmen

De aanleg van de zwemvijver en het onderhoud zijn bij Weijer Eco-zwemmen in handen van vakmensen. Onze specialisten hebben ruime ervaring op het gebied van tuinieren en tuininrichting. Zo kunnen wij samen met u het ontwerp afstemmen op uw tuin en terras en zorgen we voor een harmonieus geïntegreerd zwembad zonder chloor. Naast de aanleg is het zwemvijver onderhoud bij Weijer Eco-zwemmen onderdeel van de service. Hoewel we de kracht van de natuur optimaal benutten, is het wel belangrijk om het voor de zuivering gecreëerde ecologische evenwicht niet te verstoren. Daarom helpen onze specialisten u daar graag bij!

 

 

 

 

 

 

 

 

ecologische-zwemvijver

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.
 

neem contact op