Zwemvijver voordelen en nadelen

In vergelijking met een klassiek zwembad, heeft een zwemvijver andere voordelen en nadelen. Het is goed om deze op een rij te zetten voordat u hiervoor kiest. De grootste charme is zonder meer dat u een zwemparadijs kunt creëren met een natuurlijke uitstraling. De zwemvijver gaat harmonieus op in de groene omgeving van uw tuin en heeft een rustgevende werking. Maar ook als u liever een strak design in uw tuin ziet, biedt Weijer Eco-zwemmen mogelijkheden. Een natuurzwembad heeft het uiterlijk van een normaal zwembad, met de werking van een zwemvijver. Hieronder hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Een zwemvijver heeft weinig tot geen onderhoud nodig, doordat de natuur zijn werk doet.
  • Door het speciale Biotop systeem is het niet nodig om chloor te gebruiken. Hierdoor is een zwemvijver uitermate geschikt voor mensen met huidproblemen.
  • Een zwemvijver of natuurzwembad kan volledig worden aangepast naar uw wensen.
  • Een zwemvijver of natuurzwembad met een ecosysteem van onze partner Biotop gaat lang mee. Dit specialistische merk heeft al meer dan 30 jaar ervaring!

Als u weet wat bij een zwemvijver de voordelen en nadelen zijn, kunt u welbewust een keuze maken. Heeft u toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

 

Zwemvijver werking voordelen en nadelen

Het ontwerp in de vorm van een zwemvijver heeft een werking waar voordelen en nadelen aan verbonden zijn. Het grootste pluspunt is dat de belasting voor het milieu lager en is er minder techniek nodig om uw zwemvijver schoon te houden. Ook de kosten voor de aanleg vallen hierdoor lager uit dan bij een klassiek zwembad. De zwemvijver bestaat uit verschillende zones die van elkaar gescheiden zijn:

  • De zwemzone; hierin kunt u genieten van kraakhelder en schoon water
  • De regeneratiezone; deze zone is voorzien van beplanting en speciaal grind wat het ecosysteem in uw zwemvijver in evenwicht houdt.

Heeft u toch liever het uiterlijk van een klassiek zwembad? Dan kunnen wij u ook adviseren over het aanleggen van een natuurzwembad. Hierbij verwerken we de regeneratiezone onder een vlonder of in een filterbak. Het belangrijkste nadeel is dat in natuurlijk water meer algengroei kan optreden. Daar heeft u bij Weijer Eco-zwemmen weinig last van, want wij werken met een speciaal filter van Biotop dat het fosfaat in het water bindt, waardoor de algengroei wordt afgeremd en bijna stilgezet! Wilt u een zwemvijver aanleggen, maar heeft u nog vragen over de zwemvijver, de werking en de voordelen en nadelen? Neem dan gerust contact met ons op of vul het contactformulier in!

 

Onderhoud zwemvijver voordelen en nadelen

Net als bij de werking zijn er ook bij het onderhoud van de zwemvijver voordelen en nadelen. Bij het Biotop systeem draait alles om natuurlijk evenwicht. Als dat evenwicht er eenmaal is, is het zwemvijver onderhoud minimaal! De waterplanten dienen één keer per jaar gesnoeid te worden en om de drie jaar moet het verzamelde slib worden verwijderd. Om het ecosysteem niet te verstoren kan dit karwei het beste worden uitgevoerd door een specialist. Daarom nemen wij deze taak altijd op ons. Op deze manier kunnen wij jarenlang zwemplezier garanderen! Het minimale onderhoud van de zwemvijver is een van de vele voordelen en nadelen. Voor advies over de aanleg van een natuurlijke zwemvijver kunt u gerust contact opnemen!

 

ecologische-zwemvijver

ecologische zwemvijver

zwemvijver voordelen en nadelen

Wilt u meer weten over de zwemvijvers en eco-zwembaden van Weijer? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees verder op de site van Weijer Eco-zwemmen.

neem contact op