Natuurzwembad Kolham

Oud-klanten benaderden ons opnieuw voor de tuin en een natuurzwembad nadat ze een ander huis gekocht hadden. Een aantal jaren geleden hebben we hun tuin een upgrade gegeven, náást het realiseren van een natuurzwembad met warmtepomp om het zwemseizoen te verlengen én een ingebouwd roldeck...

Opgeleverd 2022
Architect Weijer Tuinen
Locatie Kolham
Natuurzwembad Kolham block-achtergrond

Een serene tuin met natuurzwembad

Oud-klanten benaderden ons opnieuw voor de tuin en een natuurzwembad in Kolham waar ze een ander huis gekocht hadden. Een aantal jaren geleden hebben we hun tuin een upgrade gegeven, náást het realiseren van een natuurzwembad (4x14m) met een ingebouwd roldeck en warmtepomp waarmee het zwemseizoen verlengd werd. Het nieuwe zwembad sloot naadloos aan op de rest van de tuin. De familie was enorm tevreden en genoten volop van de tuin en het zwembad.

Het nieuwe huis van deze familie is een fantastisch huis met een tuin met ontzettend veel mogelijkheden. We gingen bij de familie op bezoek om de wensen en de plannen daarvoor door te nemen.

Nieuwe tuin, nieuwe mogelijkheden

De wensen voor het nieuwe zwembad

Het natuurzwembad in de oude tuin viel enorm in de smaak. Zo één wilden ze weer, maar dan een stukje groter. Mochten ze met z’n tweeën tegelijkertijd willen zwemmen, dan zou het fijn zijn als het bad iets breder was. Doen we! Het nieuwe natuurzwembad in Kolham werd 5 meter breed en 16 meter lang. Ook nu weer met een ingebouwd roldeck.

Ook wilden ze weer een warmtepomp. Het zwemseizoen was al flink verlengd, maar doorzwemmen in de winter, dat zou heel erg fijn zijn. Geen enkel probleem! We installeerden een warmtepomp die uitermate geschikt is voor het verwarmen van het bad, zelfs in de winter.

Een rustige sfeer

De uitvoering van het zwembad

Het werd een bouwkundig bad, 150 cm diep, mét inbouwtrap. Het natuurzwembad is bekleed met een antraciet gekleurde liner. In de lengte van het bad plaatsten we vier lampen. De zwembadranden zijn gerealiseerd in op maat gemaakte natuurstenen-tegels met neus. 30 cm breed, 220 cm lang. Deze grote tegelmaat zorgt ervoor dat het geheel heel rustig oogt. Om het rustige uiterlijk te behouden, hebben we de trap bekleed met dezelfde natuursteen.

Om looppaden rond het natuurzwembad te creëren en een aantal grote zitplekken, realiseerden we een terras van hardhout rondom het bad. We kozen voor een speciale hardhout, omdat deze bijna niet uitzet. Daarnaast zorgden we ervoor dat er geen schroeven zichtbaar zijn. Door vooraf een uitgebreid legplan te maken, creëerden we ook hier zoveel mogelijk rust.

Om het zwembad goed te kunnen onderhouden leverden we één van de nieuwste zwembadrobots, speciaal voor grote natuurzwembaden.

De filtering liever niet in het zicht...

De filtering van het natuurzwembad

Aangezien de tuin van dermate grote afmetingen is, konden we de gehele filtering achter het bad plaatsen, op zo’n 6 meter afstand van het zwembad. Hieromheen maakten we een afscheiding van een kant-en-klaar-haag. Zo ligt de filtering niet in het zicht, maar blijft het wel goed bereikbaar en is er voldoende ruimte om werkzaamheden aan de filtering te kunnen uitvoeren.

Bent u ook toe aan een tuin die écht bij u past? Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bekijk meer recente tuin projecten

Weelderige zwemvijver Winsum
Strakke zwemvijver in Onnen

Weelderige zwemvijver Winsum

Dromen en wensen zijn er om uit te laten komen. Dat dachten onze klanten op hun vakantie. Daar hebben ze gezwommen in een zwemvijver met een natuurlijke filtering en dus zónder chemicaliën. Op dát moment hebben ze besloten dat ze dat ook in hun eigen tuin willen hebben. En zo kwamen ze bij ons.

  • Opgeleverd
  • LocatieWinsum
  • ArchitectEcozwemmen / Weijer Tuinen

Strakke zwemvijver in Onnen

Ontdek de mogelijkheden van zwemvijvers in Onnen!
Laat ons je meenemen naar een klant in het prachtige Onnen. Jaren geleden waren we al in hun vizier gekomen op de Wonen en Co beurs. Ze nodigden ons uit voor een kop koffie, omdat ze heel erg enthousiast waren over de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van zwemvijvers. Ze wilden heel graag een strakke zwemvijver en natuurlijk was dat ook mogelijk.

  • Opgeleverd
  • LocatieOnnen
  • ArchitectWeijer Tuinen
© Copyright Weijer Eco-Zwemmen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen