Weelderige zwemvijver Winsum

Dromen en wensen zijn er om uit te laten komen. Dat dachten onze klanten op hun vakantie. Daar hebben ze gezwommen in een zwemvijver met een natuurlijke filtering en dus zónder chemicaliën. Op dát moment hebben ze besloten dat ze dat ook in hun eigen tuin willen hebben. En zo kwamen ze bij ons.

Opgeleverd 2021
Architect Ecozwemmen / Weijer Tuinen
Locatie Winsum
Weelderige zwemvijver Winsum block-achtergrond

Van droom naar waarheid

Deze klant is bij ons gekomen omdat wij náást ons totaal aanbod van ontwerp tot aanleg en onderhoud van uw tuin, de specialisatie hebben om zwemvijvers en natuurzwembaden aan te leggen.

De wens
Tijdens een vakantie in Oostenrijk hebben ze in een zwemvijver gezwommen die is aangelegd met het systeem van BioTop, waar wij geselecteerd partner van zijn.
Wegdromend hierover hebben ze besloten dat bij hun nieuwe woning een dergelijke zwemvijver een hele grote wens zou zijn.

Dromen, wensen, durven, doen

Is de wens uitgekomen?

Deze wens hebben we als Weijer Tuinen en Ecozwemmen samen met de klant kunnen laten uitkomen en de klant heeft een prachtige, grote zwemvijver van 18 m. lang en gemiddeld ruim 4 m. breed. Ze kunnen bij warm weer lekker afkoelen in hun eigen tuin en heerlijk baantjes zwemmen in het verkoelende water.

De voorwaarden aan de zwemvijver

De zwemvijver

De zwemvijver moest wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moest groot genoeg zijn om baantjes erin te kunnen zwemmen, maar hij moest ook geschikt zijn voor kleinere kinderen. Dat betekent dat er ook een ondiep gedeelte in de zwemvijver moest komen, waar ze kunnen staan.

Om goed in en uit de zwemvijver te kunnen, is er een inbouw trap gerealiseerd met daarachter een strook van 120 cm. diep waar je kunt staan. Het zwemgedeelte zelf is 180 cm. diep

Natuurlijke filter zonder chemicaliën

Het zwemgedeelte en de filtering

Het zwemgedeelte is strak vormgegeven en daaromheen zijn glooiende natuurlijke lijnen voor de filtering aangebracht. Er is gebruik gemaakt van veel flora en fauna waardoor het geheel een weelderige uitstraling krijgt.

Er zijn diverse zones met veel zuurstofplanten, waterlelies en oeverbeplanting. Ook is er een zone met een dikke laag gewassen grind in verschillende maatvoeringen waar de beplanting op staat. In dat grind huisvesten de nodige bacteriën die meehelpen in de filtering van het water.

Er zijn twee grote vlonders geplaatst welke deels over het water hangen. Onder deze vlonders ligt een deel van het mechanische segment van de filtering.

Onze klant wilde graag zoveel mogelijk flora en fauna. De vlonders worden gebruikt als terrassen om alles wat in en om het water leeft van dichtbij goed mee te kunnen maken.

Bekijk meer recente tuin projecten

Strakke zwemvijver in Onnen
Natuurzwembad Kolham

Strakke zwemvijver in Onnen

Ontdek de mogelijkheden van zwemvijvers in Onnen!
Laat ons je meenemen naar een klant in het prachtige Onnen. Jaren geleden waren we al in hun vizier gekomen op de Wonen en Co beurs. Ze nodigden ons uit voor een kop koffie, omdat ze heel erg enthousiast waren over de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van zwemvijvers. Ze wilden heel graag een strakke zwemvijver en natuurlijk was dat ook mogelijk.

  • Opgeleverd
  • LocatieOnnen
  • ArchitectWeijer Tuinen

Natuurzwembad Kolham

Oud-klanten benaderden ons opnieuw voor de tuin en een natuurzwembad nadat ze een ander huis gekocht hadden. Een aantal jaren geleden hebben we hun tuin een upgrade gegeven, náást het realiseren van een natuurzwembad met warmtepomp om het zwemseizoen te verlengen én een ingebouwd roldeck...

  • Opgeleverd2020
  • LocatieKolham
  • ArchitectWeijer Tuinen
© Copyright Weijer Eco-Zwemmen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen