Zwemvijver
Zuiver genieten!

Zwemvijver

U maakt van uw tuin een oase van rust waar u ontspannen kunt zwemmen door een natuurlijke zwemvijver aan te leggen. De zwemzone wordt op een subtiele manier met een stenen rand van de filterzone gescheiden, maar staat er wel mee in verbinding. Door de zorgvuldige selectie van waterplanten en speciaal grind met micro-organismen ontstaat een gebalanceerd ecosysteem dat het zwemwater helder en schoon houdt. Daardoor kunt u er heerlijk in zwemmen. Een natuurlijke zwemvijver kan zo worden aangelegd dat deze nauwelijks van een door de natuur gevormd meertje is te onderscheiden.

Natuurlijke zwemvijver aanleggen

U creëert een sfeervolle setting als u een natuurlijke zwemvijver laat aanleggen. Streeft u naar een natuurgetrouwe kopie van een verlaten bosmeertje of roept u graag het beeld op van een bergmeer met prachtige rotspartijen? Bij Weijer Eco-zwemmen helpen wij u graag met het ontwerp van de zwemvijver, maar ook de tuin hier omheen! Bij de aanleg maken wij gebruik van het systeem van onze officiële partner Biotop. Het biologische zuiveringssysteem maakt de toevoeging van chloor en andere chemicaliën overbodig. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook goed voor de (gevoelige) huid. Tot voorkort liet men vaak een natuurlijke zwemvijver aanleggen met lavakorrels. Die moesten na enkele jaren weer vervangen worden. Weijer Eco-zwemmen vormt in uw vijver een stabiel ecosysteem dat wél jaren meegaat!

Natuurlijke zwemvijver prijs

Als u kiest voor een natuurlijke zwemvijver ligt de prijs slechts iets hoger dan bij een zwembad, maar zijn de kosten voor het onderhoud aanzienlijk lager. Het is bijvoorbeeld niet langer nodig om chloor te voegen en een regenbui bederft de kwaliteit van het water op geen enkele wijze. Het filtersysteem heeft een ecologische basis en blijft zijn werk doen. De natuurlijke zwemvijver heeft een prijs die afhankelijk is van de grootte, de diepte en de toevoeging van luxe details, zoals een vlonder aan de zijkant of in het midden. Ook verwarmd water behoort tot de mogelijkheden als u dat wenst. Het maximum ligt daarbij op 28 graden, want hogere temperaturen gaan ten koste van de natuurlijke filtratie. Neem vrijblijvend contact op met Weijer Eco-zwemmen voor een afspraak. Tijdens het gesprek bespreken we uw wensen en geven wij u inzicht in de prijs!

Natuurlijke zwemvijver onderhoud

In tegenstelling tot een normaal zwembad is bij een natuurlijke zwemvijver het onderhoud minimaal. Het is belangrijk om de beplanting ieder najaar bij te werken, omdat deze anders gaat rotten. Ook dienen de zuurstofplanten gesnoeid te worden. Eén keer in de drie jaar is het belangrijk om het sliblaagje dat kan ontstaan weg te halen. Omdat het zwemwater wordt gezuiverd middels een complex ecosysteem neemt Weijer Eco-zwemmen het natuurlijke zwemvijver onderhoud op zich. Zo kunnen wij de 100% natuurlijke zuiverend werking van ons filtersysteem blijven garanderen een heeft u hiervan jarenlang plezier!

Contact

Voor een compleet volgens uw wensen en dromen ontworpen natuurlijke zwemvijver bent u bij Weijer Eco-zwemmen aan het juiste adres. Neem contact met ons op en wij komen bij u langs voor een uitgebreid kennismakingsgesprek. Hierbij nemen wij een monster van uw kraan- of bronwater zodat wij de filtering van de zwemvijver hierop aan kunnen passen. Zo meten wij het in het water aanwezige fosfaat. Deze stof vormt in combinatie met andere stoffen een natuurlijke voedingsbodem voor algen. Naast een natuurlijke zwemvijver bij Weijer Eco-zwemmen, kunt u ook kiezen voor een natuurzwembad. Dit heeft de uitstraling van klassiek zwembad, maar bevat geen chloor en andere chemicaliën. Neem contact op om ook te genieten van een natuurlijk zwemvijver in uw tuin!

© Copyright Weijer Eco-Zwemmen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen